Kroppspanik, Julia Skott på besök!

Hej hej!

I torsdags kväll på United Sisters Handledning och Inspirationsträff fick vi besök av författaren Julia Skott. Det var fantastiskt att ha henne här! Julia berättade främst om hennes nya bok Kroppspanik, fett ,lögner och onödig ångest. Det var intressant och viktigt att få andra perspektiv på hysterin i samhället när det gäller bantning och skeva kroppsideal. Hon berättade och skriver i boken om att övervikt inte alltid är farligt och att mycket av det man tror sig veta kring detta grundar sig på myter och missförstånd. Men hon lyfter även fram att det inte är hälsosamt att gå till överdrift mot varken smal eller tjock.

Vi tyckte alla i publiken att det var ett viktigt och ett bra ämne och det visade sig i många frågor till Julia. Jag blev jättesugen på att läsa boken vilket jag ska sätt igång med så fort som möjligt.

Julia menar att vi ska börja fokusera på vad man kan göra med kroppen istället för på hur den ser ut. Kroppen är ett fantastiskt verktyg som vi har fått, så är det inte synd att inte utnyttja allt vi kan göra med den? Vi har bara en kropp och den ska vi ha hela vårt liv, om vi behandlar den dåligt under en period kan det ju få konsekvenser långt fram i livet. Så det är en grej jag blev inspirerad till, att tänka mindre på det yttre och istället börja fokusera på det inre. Jag vill ta reda på hur kroppen mår och vart den får kraft och ork ifrån, för att jag ska kunna göra så bra ifrån mig som möjligt, både i skolan och utanför. Jag har nämligen hört att en hjärna utan kolhydrater är som en bil utan bensin 😉

Läs mer om Julia och hennes bok på hennes blogg: Juliaskott.wordpress.com

ImageImage

Ha det bra så länge!

//Maria och Irene

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s