Forum för eldsjälar

frys 30 år

På Fryshuset under den 2-3 oktober pågick det årliga Forum för Eldsjälar där årets tema var ”Unga gör – Vuxna möjliggör”. Under dessa heldagar bjöds det på seminarier, inspirationstal, utdelning av stipendium samt en återblick av Fryshuset – då Fryshuset fyller 30 år i år!

Den första dagen välkomnade Johan Oljeqvist (VD) alla och den första inspirationsföreläsningen av Negin Azimi påbörjade. Negin Azimi går på gymnasiet och berättade om sin resa från att ha bokat luncher med Google till att idag vara den yngsta TEDx (TEDxYouth Stockholm) arrangören och verksamhetsledaren i världen. Föreläsningen hade mycket fokus på att stärka sig själv, bryta mot normer och följa sina drömmar.

negin

Efter Negin började blocket med de första seminarier då våra egna Ylva och Rebecca från United Sisters höll ett seminarium om åldersdiskriminering och normkritik. Mycket kunskap med stora tankeställare! För mer info, läs inlägg nedan.

united sisters forum

Efter blocket med andra seminarier avslutades dagen med en återblick av Fryshuset där man lät flera personer som har varit eller är verksam inom Fryshuset komma upp på scenen och tala. Avslutningen hade även närvaro av H.M. Drottning Silvia och H.M. Konung Carl XVI Gustaf, där även Kungen höll ett kort tal. Många av de talen som hölls hedrade man Anders Carlberg och pratade om Fryshusets framtid.

kungen

Under hela dagen bjöd eleverna från grund- och gymnasieskolan på mycket underhållande musik och dansuppträdanden! Otroligt duktiga var de!

unga dans

Inpå nästa dag så hölls återigen två olika block med olika seminarier under hela dagen. Efter första blocket hölls en inspirationsföreläsning av Milad Mohammadi. Milad berättade om sin resa från att bo i Iran till att påbörja sitt nya liv i Sverige. Han pratade om att utanförskap, diskriminering och hur hans föräldrar har varit en drivkraft för honom genom livet. Att alla ska få lika förutsättningar och kunna göra precis de önskar, var något Milad pratade starkt om.

milad

Dessa två dagar var mycket kunskapsrika med information, personliga berättelser, normkritik, entreprenörskap m.m. Mycket ny kunskap har man få tagit del av men även en stor inblick på olika verksamheter över hela Sverige som jobbar med barn och unga på olika sätt! Mycket inspirerande dagar.

Ha det bra! =)

Vera

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s