Ta hand om elden

Denna höstens första inspirationsträff för alla volontärer hölls av Sofia Lindman med temat ACT och ACTörskap. Sofia berättade sin historia om att inga lärare i grundskolan trodde på henne till att stå och föreläsa framför hundratals personer. Hon berättade om hennes ambition att förändra världen blev allt för stor att klara av själv, och slutade med att hon blev sängliggandes på sjukhuset i flera månader. Men det lät inte stoppa henne då hon hoppade av gymnasiet och valde att börja i en folkhögskola i Mora, flytta till Göteborg och starta rappkören GeniusRAP.

Att få träffa Sofia och höra hennes berättelse var verkligen inspirerande, och för att vara 19 år och ha gjort så mycket är det otroligt imponerade! Jag tror att jag kan tala för alla när jag skriver att vi blev väldigt berörda av Sofia och hennes historia.

Genom att sprida sin glöd utan att använda den på ett sätt som gör att man själv inte klarar av att ha hand om den, var ett starkt budskap som jag fick ut av denna föreläsning. Som individ och människa ska man komma ihåg att ta stöd från andra då man inte kan göra allting själv. Det gäller även att ta till vara på sin ”eld”, sköta den, och sprida den vidare med omtanke tillsammans med andra som man kan dela sin passion med. Att får dela sin resa med andra är något ovärderligt.

Sofia Lindman

Ha det bäst!

Vera

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s